utorok, mája 10

*Morčenečko Odpovedá na Vaše Otázky*


Ahojte,dnes vám prinášame našu stálu rubriku - Morčenečko odpovedá na vaše otázky!
Pýtali ste sa nás na viacero vecí, tak sa poďme do toho pustiť:
  • Neuškodí morčaťu dlhší pobyt na slnku?
- ak morčiatko berieme von, buď na vodítku,alebo ho dávame do ohrádky (počas teplých a slnečných dní) mali by sme mu na mieste kde bude tráviť svoj čas vonku vytvoriť chládok.
Počas priameho a silného slnka by mohli morčatá dostať úpal, pri dlhšom pobyte aj zomrieť.
A ešte, morčatá neznášajú priame slnko.:) Pri pobyte vonku s morčiatkom sa oplatí zobrať kovový odomínateľný vrch (mreže) klietky so sebou, položiť ho na trávu, a vložiť doň morčiatka.
Je veľmi praktický, lebo počas silného slnka stačí, ak jednu časť niečím zakryjete a vytvoríte tak príjemný tieň. Morčiatka vám určite neujdú, pozor si však musíte dávať na mačky,príp. psy.




  • Môžem morčiatko chovať výlučne len suchou stravou - granulovými zmesami?
- Suchá strava je pre morčatá dôležitou zložkou potravy,pretože obsahuje potrebné látky pre morčatá, samozrejme nám však nenahradí nič čerstvé, obsahuje veľa kalórií - morčatá z nej priberajú.
Morčiatka potrebujú - seno,suchú stravu, čerstvú stravu (byliny,zeleninu,ovocie,trávu...) a vodu, až potom je pre nich všetko krásne vyvážené a aj suchá strava tam zohráva úlohu, ale kŕmiť morčiatko len kupenskými krmivami nie je vhodné. Viac o strave pre morča - *Gastronómia* (Január), takisto sa môžete inšpirovať našimi receptmi - *Kuchtíme s morčenečkom*



morčenečko - veselé morčiatka sú naša droga!:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Chrumko a Čili ďakujú za vaše komentáre!Kvik!:* XxX

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...